λιγα λογια για την Παλαιοχωρα

η "Νύμφη του Λυβικού" - ο καταλληλότερος προορισμός για τις θερινές σας διακοπές

Η Παλαιόχωρα βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης και σε απόσταση 70 χλμ από τα Χανιά. Εϊναι κτισμένη πάνω σε μία χερσόνησο ανάμεσα σε δύο κόλπους. Βρέχεται από το Λυβικό πέλαγος και δίκαια θεωρείται η «Νύμφη του Λυβικού» και χώρα του ήλιου.

Έχει 3.000 κατοίκους, μεγάλο αριθμό κλινών σε μικρά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Είναι ένας τόπος που δεν θα πλήξετε ποτέ. Η ζωή είναι ήσυχη, προσιτή σε όλα τα βαλάντια με κλίμα εξαιρετικό. Το χωριό προσφέρει όλες τις παροχές που χρειάζεται ένας επισκέπτης, όπως τράπεζες, ιατρούς, φαρμακεία, αστυνομία, ταχυδρομείο, σινεμά, γυμναστήρια, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, diving, boat tours, trekking, bars, disco και πολλά άλλα.

Έχουμε ίσως τις καλύτερες παραλίες σε όλη την Κρήτη, όπως και οργανωμένες παραλίες γυμνιστών.

Η Παλαιόχωρα είναι ένα ιδανικό ορμητήριο για τις γύρω περιοχές. Μπορείτε να επισκεφτείτε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους όπως Βυζαντινές εκκλησίες και Μοναστήρια, μουσεία, ξακουστά φαράγγια όπως της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης, παραλίες όπως το Ελαφονήσι, τα Φαλάσαρνα και ο Μπάλος.

Έχει καθημερινή θαλάσσια συγκοινωνία για Σούγια, Αγιά Ρουμέλη, Λουτρό, Χώρα Σφακίων, το Ελαφονήσι και την Γαύδο. Επίσης, απογευματινά δρομολόγια για συνάντηση δελφινιών και φάλαινες σε συνδυασμό με τα όμορφα ηλιοβασιλέματα.

Υπάρχουν αρκετές διαδρομές για πεζοπορία στα Ευρωπαϊκά μονοπάτια Ε1 και Ε4, αλλά και έξω από αυτά, όπου όλες από αυτές καταλήγουν σε μία από τις όμορφες παραλίες μας.

Τα βράδια, μετά από μια δραστήρια ή όχι ημέρα, μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας, το φαγητό σας και τον καφέ σας στους παραλιακούς και κεντρικούς δρόμους της Παλαιόχωρας, όπου παραμένουν κλειστοί για τα οχήματα και μετατρέπονται σε πεζόδρομους με τραπεζάκια.

Με όλα αυτά η Παλαιόχωρα είναι μια Ελληνική γωνιά όπου ο παραθεριστής δεν γίνεται αντικείμενο τουριστικής εκμετάλλευσης και απολαμβάνει την Κρητική φιλοξενία με ησυχία και χαλάρωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες της Παλαιόχωρας και των γύρω περιοχών στα φωτογραφικά άλμπουμ που έχουμε φτιάξει. Εκεί θα βρείτε και φωτογραφίες από τις πανέμορφες παραλίες μας!!!